Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk gedenkt de gesneuvelde slachtoffers op 4 mei in Vught
Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk gedenkt de gesneuvelde slachtoffers op 4 mei in Vught Peter Lucius

Dodenherdenking 4 mei in Vught

zaterdag 4 mei 2024 19:30

Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk nodigt je uit

HEESWIJK-DINTHER - Samen met de twee gildes uit Vught herdenkt het Sint Willebrordusgilde Heeswijk de oorlogsslachtoffers op 4 mei in Vught. De stoet zet zich om 19.40 uur in beweging vanaf de parkeerplaats aan de Loonsebaan in Vught naar de fusilladeplaats van het concentratiekamp Vught. Bij de fusilladeplaats aangekomen is er om 20.00 uur twee minuten stilte waarna de lastpost geblazen wordt.

Vervolgens brengt  het Sint Willebrordusgilde Heeswijk een vendelhulde met knielend de vlag neigen, met de punt op de grond, en een stilte. Hierna is de kranslegging door de verschilden instanties en kunnen belangstellenden een bloem leggen. De stoet zet zich weer in beweging naar de parkeerplaats aan de Loonsebaan en ontbind zich daar. Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk verzorgt hier al meer dan 60 jaar de herdenking en het blijft altijd weer heel indrukwekkend. Er is ook altijd veel belangstelling voor deze herdenking waar ook jij natuurlijk bij aanwezig kan zijn.

Laten we dit niet verloren laten gaan, maar blijven gedenken wat er hier is gebeurd en wat er allemaal speelt in de wereld.

Tekst en foto’s: Peter Lucius